Dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung…

Dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung…

Lagi-lagi tentang Singlish.

Di Starbucks…jamannya gue baru pindah & kerja disana (P = Partner; G = Gue)

P: Hey, can help me wif this anot?
G: Sorry, I can’t. Need to do the cash check.
P: OK, nemain..
G: Come again?
P: What?
G: What did you say just now?
P: Nemaaaaaiiin…you’re busy rite? Nemain, nemain. I’ll ask someone else to help
G: What’s ‘Nemain’? Why do you keep saying that?
P: Ha? Nemain? You donno ‘Nemain’ ah? N-E-V-E-R-M-I-N-D *dieja sama dia*
G: That’s NEVERMIND!!!
P: Ya lor, ‘NEMAIN’
G: *kejang mendadak*

Vla (B = Boss; C = Colleague; G = gue)

B: Have you ever tried Chapati?
G: No, never. Is it nice?
B: Ya, it’s like Prata lah. But Prata is made of ‘Vla’, Chapati is from ‘Wheat’. Healthier.
G: Prata? From ‘Vla’? Really??? *dibayangan gue, Vla tuh ya Vla macem saos atau isi kue soes gituh*
B: Ya lah…Vla, egg, oil…
G: Ooooh…ok *tetep gak ngerti gimana orang bikin prata dari Vla*

….di lain kesempatan…

C: Hey, I saw the muffin you made yesterday on your facebook. Looks good!
G: Taste good too…
C: You made muffin with what ah? Vla, eggs, sugar, what else ah?
G: Where got muffin using Vla?!!! No lah!
C: Then what? You don’t use Vla, meh?
G: No. Eggs, sugar, butter, flour…
C: You said no Vla!!!
G: Yup…who said Vla?
C: Just now you said Vla!!!
G: *puzzled…kapan gue bilang Vla?* No! It’s Eggs, sugar, butter, flour…
C: THERE!!! You use VLA right?!!! You’ve just said it
G: I…what??? It’s FLOUR!!!
C: The same laaaaaaaa….VLA!!!
G: *masuk ke oven, panggang diri sendiri*

*belakangan baru sadar kalo Vla itu kan bukan bahasa Inggris yak?? hahahahahah*

About erlia

Page with Comments

  1. hua!! *tos*
    kadang gw bingung, inggris gw yang kelewat jelek apa mereka yang lidahnya kependekan yaaaaa …

    “you see that spotty car! so nice!!!”
    gw cuma bisa nyengir kuda teriak dalem ati SPORTY!!! seporrrrrrtttyyy!!!!
    lha kalo spotty jadinya totol-totol donk!!!!!!

  2. Iya er, emang sporean tuh ngomong flour jd vla. Soale temen greja gue bnyk org singapore, kita kl lg ngomongin soal baking/cooking suka bikin gue keder. Ampe gue sempet mikir inggris gue ancur bgt yak masa ngomong flour ga bisa. Soale mreka malah balik nanya apaan tuh flour (kita mah bacanya flower yak).

Comments are closed.

%d bloggers like this: